Inför helgens träningar, men även kommande

  • 3 apr 2020

Information från vår ordförande

Hej!
Då det kommit frågor från flera föräldrar hur vi som klubb ställer oss till fortsätta simträningar nu med begränsningen om 50 personer i folksamlingar, kommer nu lite uppmaningar till er, framför allt vid söndagsträningen, men även imorgon lördag.

Simhallen har varit tillmötesgående och lovat öppna upp alla omklädningsrum på både dam och herravdelningen. Detta innebär att det går utmärkt att sprida ut sig, och man kan till och med lämna ett skåp tomt mellan sig och "skåpsgrannen" på båda sidor.

Föräldrar som följer med, försöker se till att barnet kommer i riktning mot bassängområdet, eller följer med till bassängen och lämnar barnet där och tar sedan själv en liten promenad utanför anläggningen, innan det är dags att hämta upp barnet igen.

UPPDATERAT: Vi skrev tidigare att det är ok att duscha hemma innan träning/simskola, det är fel. Alla ska duscha och byta om på plats i Sporthallen innan träning/simskola. Däremot är det bra om så många som möjligt undviker trängsel i dusch och omklädningsrum efteråt och i stället duchar hemma.

Till sist, vi följer myndigheternas krav, och som Svenska Simförbundet tillsammans med Folkhälsomyndigheten kommit fram till är smittrisken för simmarna i det klorerade vattnet minimal - det är alla som står runt i kring bassängen som utgör den stora faran.

Och självklart - känner man även de minsta symptom stannar man hemma enligt tidigare rekommendation två träningstillfällen efter att man åter är symptomfri!

Tillsammans, och med sunt förnuft ska vi klara av detta också!

Var rädda om er!

Mats Cederlöf,
Ordförande